Pentekening van Leon Senf 1860-1940 deze foto laat De Lier Anno 1905 zien en is getekend op ongeveer de plaats van de Ger. Kerk bij het Jan Venneerplein. Leon Senf was schilder en ontwerper op de Delftse Aarderwerkfabriek  Porceleyne Fles, in zijn vrije tijd trok hij met schetsboek door de omgeving om tekeningen te maken. Het origineel is in particulier bezit. (foto ontvangen van Dhr. J. Augustinus)
Pentekening van Leon Senf 1860-1940 deze foto laat De Lier Anno 1905 zien en is getekend op ongeveer de plaats van de Ger. Kerk bij het Jan Venneerplein. Leon Senf was schilder en ontwerper op de Delftse Aardewerkfabriek Porceleyne Fles, in zijn vrije tijd trok hij met schetsboek door de omgeving om tekeningen te maken. Het origineel is in particulier bezit. (foto ontvangen van Dhr. J. Augustinus)

Aan de Kijckerweg in De Lier is gevestigd aluminium fabriek BOAL (Boers Aluminium), voorheen was het Smit en van Noorden, maar de eigelijke oprichter was Dhr. W. Augustinus hij liet daar een fabriek van ijzerconstructies, centrale verwarming en kassenbouw neerzetten die het formidabele formaat had van 100 meter lang en 25 meter breed.

Hieronder laten wij u het e.e.a. zien wat wij ontvingen van zijn zoon Dhr. Jan Augustinus uit Nootdorp, waarvoor onze hartelijke dank.

Luchtfoto van ca. 1926 van de fabriek van W. Augustinus gebouwd aan de Kijckerweg in De Lier de fabriek was 100 meter lang en 25 meter breed, met een eigen krachtcentrale en voorzien van de modernste machines. Materialen werden aangevoerd per schip of met de WSM en afgevoerd idem, of ook per auto. Niet alleen in het Westland maar in een groot gedeelte van Nederland werden druivenserres en warenhuizen gebouwd. De fabriek maakt nog steeds deel uit van Boal aluminium. Het grote huis is afgebroken, het Witte huis er naast staat er nog.
Klik op de foto voor een groter formaat.

Luchtfoto van ca. 1926 van de fabriek van W. Augustinus gebouwd aan de Kijckerweg in De Lier de fabriek was 100 meter lang en 25 meter breed, met een eigen krachtcentrale en voorzien van de modernste machines. Materialen werden aangevoerd per schip of met de WSM en afgevoerd idem, of ook per auto.
Niet alleen in het Westland maar in een groot gedeelte van Nederland werden druivenserres en warenhuizen gebouwd. De fabriek maakt nog steeds deel uit van Boal aluminium. Het grote huis is afgebroken, het Witte huis er naast staat er nog.
.

Briefhoofd en rekening.
Briefhoofd en rekening.
Klik op de foto voor een groter formaat.

ca. 1928/29 Minister v.d. Vegte op bezoek aan het bedrijf in het bijzijn van de burgemeester van De Lier en burgemeesters van omliggende plaatsen. v.l.n.r. no. 1 v. d. Hout Bond Westland, no. 2 Burgemeester Elsen van Naaldwijk, de no's 3 en 4 zouden de burgemeesters van 's-Gravenzande en Wateringen geweest kunnen zijn. no. 5 Burgemeester Crezee van De Lier, no. 6minister v. d. Vegte, no. 7 oprichter W. Augustinus en no. 8 Burgemeester Kampschoer van Monster.
Zie tekst rechts.
Klik op de foto voor een groter formaat.

ca. 1928/29 Minister v.d. Vegte  op bezoek aan het bedrijf in het bijzijn van de burgemeester van De Lier en burgemeesters van omliggende plaatsen. v.l.n.r. no. 1 v. d. Hout Bond Westland, no. 2 Burgemeester Elsen van Naaldwijk, de no's 3 en 4 zouden de burgemeesters van 's-Gravenzande en Wateringen geweest kunnen zijn. no. 5 Burgemeester Crezee van De Lier, no. 6 minister v. d. Vegte, no. 7 oprichter W. Augustinus en no. 8 Burgemeester Kampschoer van Monster.